Fototapet

En af de mest effektfulde måder at skabe stemning og rum i rummet på er ved at sætte et fototapet op. Et fototapet er et landskab, maleri eller foto trykt på tapet og lavet til at dække en hel væg.

Du kan vælge alt fra en nyudsprunget bøgeskov eller en solopgang over havet til en super detaljeret murstensvæg med afskallet beton.

Skab stemning

Ved at vælge et smukt og stemningsfyldt fototapet til din spisestue kan du skabe en fantastisk stemning i et rum, der ellers godt kan blive lidt kedeligt og bart.

Hvis du ikke har panoramaudsigt ud over havet eller skoven kan du snyde dig til fornemmelsen ved at dække en væg med at smukt billede. Hvem vil ikke gerne spise sin middag med udsigt til en evig lysegrøn bøgeskov i solskin? Der findes mange billige tapeter at vælge imellem.

Vælger du et landskab vil det i sig selv ofte være nok til at skabe hygge og stemning i hele rummet, så du ikke behøver at bekymre dig om udsmykning  af de andre vægge. Udnyt i stedet chancen for at skabe kontrast ved et indrette minimalistisk og stramt.

Rum i rummet

I mange moderne huse er der store rum, der har flere funktioner i et. Det åbne  køkken/spisestue/stue rum kan let virke uoverskueligt i forhold til indretning og optimal udnyttelse af pladsen.

Ved at sætte et fototapet op i det ene hjørne kan du skabe et rum i rummet, hvor der naturligt bliver en afgrænsning fra resten af rummet – uden vægge. Du kan finde tapet billigt flere steder på nettet.

Skab en lys og afslappende stamning med et tapet, der afbilleder en hvid sandstrand med skaller og konkylier i lyse, neutrale farver eller måske en skov af birkestammer i tåge. Det virker ikke så voldsomt men skaber stadig en følelse af rum.

Skab en illusion

Ved at sætte et tapet op og bruge simple lister til at imitere vinduessprosser kan du skabe en illusion af en storslået udsigt over New York eller Paris. Fototapetet i sig selv skaber den grundlæggende følelse mens de enkelte lister kan være med til at fuldende resultatet ved at gøre det tredimensionelt at se på og derfor lettere snyder øjet. Det behøver ikke at være dyrt, billigt tapet findes i alle udgaver.

Du kan også gå all in og finde en ældre altandør. Gerne en med den helt rigtige patina og sætte den op ovenpå det smukt tapet med skov og sol – eller en mere eksotisk udsigt over azurblåt hav og hvide sandstrande.

Børneværelset

Til børneværelset kan du vælge at pryde en hel væg med yndlingstegneseriefiguren eller prinsessen fra yndlingsfilmen. Det er den skønneste måde at dekorere væggen eventuelt bag sengen, så barnet har smukke og fantasifulde ting at se på ved sengetid. Spiderman bliver hurtigt den bedste forsvarer mod mareridt og Elsa sender straks en byge af is efter hvert et monster, der våger sig frem fra sit skjul under sengen.

Kig hos maler-maling.dk, hvor du kan se et stort og flot udvalg af lækre og billige fototapeter.

Author: admin